skip to Main Content

Χειροτονια πρεσβυτέρου και χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στη ενορία Σωτήρας

Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα της περιόδου του Πεντηκοσταρίου, το πρωί της Κυριακής, 19 Μαΐου 2019, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος Σωτήρας Αμμοχώστου Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου. Έλαβαν επίσης μέρος οι ιερείς του ναού και κληρικοί άλλων ενοριών και Μητροπόλεων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε στο δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, τον αρχαιότερο διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, ευλαβέστατο π. Κωνσταντίνο Γερμανό. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα και η χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη του σεβαστού Πρωτ. Γεωργίου Ιωάννου.

Ο ναός, ήταν κατάμεστος από πολύ νωρίς, με πιστούς κάθε ηλικίας οι οποίοι με κατάνυξη συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην προσωπική πεντηκοστή του πατρός Κωνσταντίνου και στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για τον σεβαστό π. Γεώργιο.

Παραθέτουμε σε ηχητική μορφή στο διαδικτυακό κανάλι YouTube της Ιεράς Μητροπόλεως τις προσφωνήσεις του Πανιερωτάτου, τον χειροτονητήριο λόγο του π. Κωνσταντίνου και την αντιφώνηση του νέου Αρχιμανδρίτου π. Γεωργίου.

 Άξιοι αμφότεροι και στερεωμένοι!

 

φώτο Χριστόφορος Λυσής

 

Back To Top