skip to Main Content

Γ’ Διάλεξη Σαλαμίνιου Πανεπιστημίου (18-12-2014)

????????????????????????????????????

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η τρίτη διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, την Πέμπτη στις 18 Δεκεμβρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Ομιλητής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Χάρης Ψάλτης.

Κατά τη διάλεξη με θέμα «Κοινωνιοψυχολογικές διαστάσεις του κυπριακού προβλήματος», ο κ. Ψάλτης εστιάσθηκε στη διερεύνηση της ποιότητας των διακοινοτικών σχέσεων μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αναφέρθηκε σε μια σειρά από έρευνες που διεξήχθησαν από το Εργαστήρι Γενετικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και σε έρευνες πεδίου με αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις δύο κοινότητες. Ακολούθως επικεντρώθηκε στην ποιότητα των διακοινοτικών σχέσεων καθώς και στις εσωτερικές διαφοροποιήσεις της κάθε κοινότητας. Κατόπιν απαντήθηκε το καίριο ερώτημα που αφορούσε στην αλλαγή της ποιότητας των διακοινοτικών σχέσεων κατά τα τελευταία χρόνια και δη στον καθοριστικό ρόλο του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και στην εκ του σύνεγγυς επαφή των δύο κοινοτήτων από το 2003 και μετά.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με σειρά ερωτήσεων από το κοινό, που είχε παρακολουθήσει  με αμείωτο ενδιαφέρον την όλη διάλεξη και ο ομιλητής με τις απαντήσεις του διευκρίνισε περαιτέρω ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του.

Back To Top