skip to Main Content

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 η έβδομη κατά σειρά διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, φιλοξενώντας τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος μίλησε με θέμα «Κύπρος: από την οικονομική κρίση στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης».

Κατά τη διάλεξη, ο εισηγητής παρουσίασε τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κρίση της Κύπρου. Ανάλυσε το τρέχον τοπικό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον και κυρίως την οικονομική κατάσταση των σημαντικότερων εμπορικών και οικονομικών μας εταίρων και πώς αναμένεται να εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Μιχάλη προχώρησε τέλος επίσης σε σύντομη περιγραφή των συγκριτικών οικονομικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Σκιαγράφησε δε τα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα πολιτικής, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά, που πρέπει να υλοποιηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Η τελευταία διάλεξη και τελετή λήξης του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα δοθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 στις 8:00μ.μ στα πλαίσια των εορτασμών για την μνήμη του Αγίου Επιφανίου επισκόπου Κωνσταντίας. Θέμα της διάλεξης θα είναι «Το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου και ο Άγιος Επιφάνιος», και ομιλητής ο κ. Κώστας Ν. Κωνσταντινίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θ’ ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Back To Top