skip to Main Content

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (9-5-2014)

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στα πλαίσια των εορτασμών επί τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας –  Αμμοχώστου, στο προαύλιο της Μητροπόλεως.

Ή Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι ένας θεσμός γιά τήν Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας καί Αμμοχώστου πού πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέσα στα πλαίσια των πανηγυρικών εορτασμών γιά τή μνήμη του Προστάτου της Μητροπόλεως Αγίου Έπιφανίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας.

Σκοπός της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως είναι ή ουσιαστικότερη σύνδεση τών κατοίκων της πόλεως καί της επαρχίας Αμμοχώστου μέ τό πολύπλευρο έργο της Μητροπόλεως.

Στήν Κληρικολαϊκή Συνέλευση συμμετέχουν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως καί οι προερχόμενοι άπό τή μητροπολιτική μας περιφέρεια έκτοπισθέντες κληρικοί, πού υπηρετούν σέ άλλες εκκλησιαστικές περιφέρειες, τά Μέλη της Θρονικής Επιτροπής, οι βουλευτές Αμμοχώστου, οι δημοτικές καί κοινοτικές άρχές, τά Μέλη του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας, οι εκκλησιαστικές επιτροπές κατεχομένων καί ελεύθερων ενοριών καί κοινοτήτων της Μητροπόλεώς μας, τά Μέλη τών Χριστιανικών Συνδέσμων, οι ιεροψάλτες καί νεωκόροι, τά στελέχη καί oi συνεργάτες τών ένοριών μας, έκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων καί έκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων, οργανισμών, συνδέσμων καί σωματείων της επαρχίας.

AGIOS EPIFANIOS 2014 programma INa.jpg

AGIOS EPIFANIOS 2014 programma INb.jpg

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ (4-18/5/2014)

Πραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου,  από τις 4 μέχρι και τις 18 Μαΐου, πανηγυρικοί εορτασμοί για τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας, προστάτη της Μητροπόλεως Κωνσταντίας. Την Κυριακή 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου και των ιερών λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδος της Αστυνομίας, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου και λιτανεία των ιερών λειψάνων. Η τιμία κάρα του Αγίου Επιφανίου θα εκτίθεται σε προσκύνηση μέχρι και τις 18 Μαΐου 2014 στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, από τις επτά το πρωί μέχρι τις επτά το απόγευμα  (περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο).

Την  Παρασκευή 9 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. συγκαλείται η Δ΄ Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο προαύλιο της Μητροπόλεως. Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι ένας θεσμός για την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέσα στα πλαίσια των πανηγυρικών εορτασμών για τη μνήμη του προστάτου της Μητροπόλεως Αγίου Έπιφανίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας.

Σκοπός της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως είναι ή ουσιαστικότερη σύνδεση των κατοίκων της πόλεως και της επαρχίας Αμμοχώστου με το πολύπλευρο έργο της Μητροπόλεως.

Στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση συμμετέχουν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και οι προερχόμενοι από τη μητροπολιτική μας περιφέρεια εκτοπισθέντες κληρικοί, που υπηρετούν σε άλλες εκκλησιαστικές περιφέρειες, τα Μέλη της Θρονικής Επιτροπής, οι βουλευτές Αμμοχώστου, οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, τα Μέλη του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας, οι εκκλησιαστικές επιτροπές κατεχομένων και ελεύθερων ενοριών και κοινοτήτων της Μητροπόλεώς μας, τα Μέλη των Χριστιανικών Συνδέσμων, οι ιεροψάλτες και νεωκόροι, τα στελέχη και oι συνεργάτες των ενοριών μας, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων, οργανισμών, συνδέσμων και σωματείων της επαρχίας (λεπτομέρειες στο σχετικό πρόγραμμα).

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου. Ο Εσπερινός θα τελεστεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Επιφανίου στο Λιοπέτρι. Την επομένη 12 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Επιφανίου, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου στην Αγία Νάπα.

Ρένος Κωνσταντίνου

Back To Top