skip to Main Content

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου – 6ος κύκλος

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν για έκτη χρονιά το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα. Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017, το πρόγραμμα των διαλέξεων παρουσιάζει κάποιες πρωτοτυπίες (συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βιωματικά εργαστήρια), ώστε αυτό να γίνει περισσότερο βιωματικό, ενώ όλες οι διαλέξεις εντάσσονται στον γενικότερο τίτλο «Πολιτισμός της Ειρήνης».

Οι ομιλητές, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τις εισηγήσεις τους, να παρουσιάσουν τις διάφορες πτυχές του θέματος «Πολιτισμός της Ειρήνης» και να έρθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με τους κατοίκους της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνστάντιας-Αμμοχώστου.

Οι διαλέξεις, που θα πραγματοποιούνται στον παλαιό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, μία φορά τον μήνα (από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο), έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και επικοινωνία εισηγητών και παρευρισκομένων. Είναι διάρκειας 45 λεπτών, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση. Οι διαλέξεις μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy) και ηχογραφημένες από το ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCYvoice (95.2 FM).

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης (18 Μαΐου 2017), θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που συμμετείχε στο θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Πρόγραμμα
Έντυπο συμμετοχής (.doc)
Έντυπο συμμετοχής (.pdf)

Back To Top