skip to Main Content

Εορτή Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Παραλίμνι (4-12-2016)

Εορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στη Μητρόπολή Κωνσταντίας. Η Αγία Βαρβάρα που θεωρείται προστάτις του πυροβολικού, τιμάται και ευλαβείται ιδιαιτέρως στη πατρίδα και στη επαρχία μας. Στη μητρόπολη μας 5 ιεροί ναοί σε Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Σωτήρα Άχνα και Φρέναρος τιμώνται επ’ ονόματι της Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας. Επίκεντρο των εορτασμών ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Παραλίμνι.

Το Σαββάτο 3 Δεκεμβρίου 2016, παραμονή της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος, ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης και οι εφημέριοι των ενοριών του Παραλιμνίου, στην παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων του στρατού της αστυνομίας και πλήθος κόσμου. 
Μετά το τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας και τμήματος λειψάνου γύρω από ναό με την παρουσία αγήματος του Στρατού ενώ παιάνιζε η μπάντα των κατηχητικών του ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Back To Top