skip to Main Content

ΑΞIΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY ΚΑΙ ΣYΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚH (14-1-2016)

Φωτοστιγμιότυπα από την αποψινή ενδιαφέρουσα Δ’ Διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.

Παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, θρονικοί επίτροποι,Επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης, πολλοί εκπαιδευτικοί και οι συμμετάσχοντες στον πέμπτο κύκλο διαλέξεων.

Το θέμα της διάλεξης, η οποία είχε μορφή στρογγυλής τραπέζης είχε ως τίτλο Παιδεία: «Αξίες του πολιτισμού και σύγχρονη προοπτική».

Κατά την εκδήλωση παρουσίασε σύντομη εισήγηση ο Δρ Κώστας Καδής, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού («Οι πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Από το στάδιο του σχεδιασμού στο στάδιο της εφαρμογής»), ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σπυρίδων Τζούνακας από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου («Δέσμευση στην ποιότητα: Η παιδεία ως μηχανισμός ανάπτυξης των νέων») και ο Καθηγητής Σταύρος Σ. Φωτίου από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου («Από τη σχολική εκπαίδευση στην παιδαγωγούσα κοινωνία»).
Τον γενικό συντονισμό της διάλεξης είχε ο Δρ Θεολογίας και Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Κάκκουρας, ενώ την γενική οργάνωση ο Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Με το πέρας των τοποθετήσεων οι ακροατές είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές και να θέσουν θέματα προς συζήτηση.

Η διάλεξη μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy) και του Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου (www.agiosgeorgiosparalimniou.org.cy)

Φωτογραφίες: Χάρης Χ’ Ιορδάνη.

Back To Top