skip to Main Content

ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ (2-9-2015)

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2015 στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και των συνεργατών στο κατηχητικό έργο των ενοριών καθώς επίσης και των θεολόγων- εκπαιδευτικών της επαρχίας.

Ομιλητής στην σύναξη ήταν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Νεάσκου από την Ιερά Μητρόπολη Ιασίου (Εκκλησία Ρουμανίας) με Θέμα: «Η Θεία Κοινωνία: Πνευματικές, ποιμαντικές και λειτουργικές προϋποθέσεις για μια αληθινή ένωση των χριστιανών με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού στη ζωή της Εκκλησίας».

Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Στην συνέχεια ο Πανιερώτατος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τον ομιλητή, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιασίου και Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη για την σχετική άδεια και ευλογία της πραγματοποίησης της ομιλίας αυτής, από τον εκλεκτό συνεργάτη και σύμβουλό του στην Ιερά Μητρόπολη Ιασίου, Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ομιλητής, εξέφρασε την χαρά του που για πρώτη φορά βρίσκεται στην Κύπρο και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε προς το πρόσωπο του. Στην ομιλία του ο π. Ναθαναήλ αφού έκανε μια γενική εισαγωγή στο μέγα μυστήριο της Θείας Κοινωνίας το οποίο συντελείτε κάθε φορά που η εκκλησία μας συν-καλεί σε κάθε Θεία Λειτουργία «ως μέλη της Εκκλησίας», αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που πρέπει να διέπουν την σχέση μας αυτή ως «μέλη του σώματος του Χριστού» και στην σημασία που ο καθένας πρέπει να δίνει από της θέσης του, στο μυστήριο αυτό καθ’ αυτό.

Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση σε τρέχοντα θέματα που αφορούν το κατηχητικό έργο από τον υπεύθυνο συντονιστή στον τομέα αυτό, Πρεσβύτερο Χρίστο Κούλενδρο.

Ο Πανιερώτατος δώρισε στον π. Ναθαναήλ ως ενθύμιο της σημερινής ημέρας, ένα τόμο των Πρακτικών του Πρώτου Συνεδρίου για τον Άγιο Επιφάνιο το οποίο είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2008. Η σύναξη έκλεισε με κέρασμα στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Back To Top