skip to Main Content

ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΙΜΗΣΕ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (30-8-2015)

Τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Μάμα, προστάτη και πολιούχο της κατεχόμενης κοινότητας Μάνδρες Αμμοχώστου και τη μνήμη όσων έπεσαν ηρωϊκά κατά την Τουρκική εισβολή του 1974, τίμησαν και φέτος οι εκτοπισθέντες και απόδημοι κάτοικοι  της κοινότητας στο καθιερωμένο ετήσιο συναπάντημά τους.

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την κοινότητα Μανδρών Αμμοχώστου), συνεπικουρούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της  Μητροπόλεως Πρωτ. Χρίστο Βούργια, τον Πρ. Ανδρέα Παπαμιχαήλ και τον Διάκονο π. Επιφάνιο Παπαντωνίου. Το ιερό αναλόγιο διηύθυνε με την ιδιαίτερη χρειά του στο ιεροψαλτικό ύφος ο μουσικολοδιασκαλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χρήστος Ψάλτης.

Στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παρέστησαν, εκ μέρους της πολιτείας ο έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, ο Ταξίαρχος της VII ΤαξΠΖ κ. Παντελής Χριστοφόρου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο κοινοτάρχης Μανδρών κ. Χαράλαμπος Μοσφίλης, ο πρόεδρος του Σωματείου Άγιος Μάμας Μανδρών Αμμοχώστου κ. Σωτήρης Χαραλάμπους, βουλευτές της επαρχίας, ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου κ. Ανδρέας Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης και αρκετοί πιστοί, κυρίως εκτοπισθέντες κάτοικοι της κοινότητας.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και στον σημερινό αντίκτυπο των προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα μας και τον κόσμο ευρύτερα. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο τιμής και μνήμης των πεσόντων της κοινότητας το οποίο έχει ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια στο προαύλιο του ιερού εξωκλησίου του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι.

Back To Top