skip to Main Content

Προσκυνηματική εκδρομή σε Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη

????????????????????????????????????

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, διοργάνωσε από 13-18 Αυγούστου 2015 προσκυνηματική εκδρομή στην Τραπεζούντα του Πόντου και στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία της τέλεσης για έκτη συνεχή χρονιά Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στη ιστορική και περίδοξο Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Στο φετινό ιερό προσκύνημα, τον Πατριάρχη του Γένους συνόδευαν μεταξύ άλλων και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βασίλειος μετά από τιμητική πρόσκληση του Παναγιωτάτου, ο οποίος και έλαβε μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Στην Τραπεζούντα, οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ναό της Αγίας Σοφίας και σε άλλα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής. Την κυριώνυμο μέρα του Δεκαπενταυγούστου, Σάββατο 15 Αυγούστου, ανηφόρησαν για την Μονή Σουμελά όπου παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκαν αξιοθέατα σε συνορεύουσες πόλεις της περιοχής.

Το πρωί της επομένης, ταξίδευσαν στην Κωνσταντινούπολη και στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου παρά την ολιγόωρη αργοπορία της αερογραμμής, εντούτοις έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην αίθουσα του θρόνου στην παρουσία και του Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειου ο οποίος χοροστάτησε προηγουμένως στην Θεία Λειτουργία. Ακολούθως ξεναγήθηκαν στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, επισκέφθηκαν τον ιστορικό ναό των Βλαχερνών και κατόπιν με πλοιάριο της γραμμής πραγματοποίησαν εκδρομή στο Βόσπορο.

Κατά την παραμονή τους στην βασιλίδα των Πόλεων, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν επίσης την Μονή της Χώρας, την Αγία Σοφία, το περίφημο υδραγωγείο, την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί, την Σχολή της Χάλκης και τα Πριγκιπόνησσα.

Back To Top