skip to Main Content

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8-2-2015)

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη, εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Την διακονία του θείου λόγου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ανέλαβε ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παραβολή της Ευαγγελικής περικοπής, του Ασώτου Υιού που διαβάζεται σήμερα β΄ Κυριακή του Τριωδίου στους ιερούς ναούς. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα πως η αγάπη και η ευσπλαχνία του Θεού Πατέρα μας είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που μας χαρίζεται καθημερινά, γι’ αυτό και με την εφαρμογή του λόγου του Θεού στην ζωή μας εκφράζουμε έτσι την ευγνωμοσύνη μας προς Αυτόν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο επιχώριος Μητροπολίτης, Κωνσταντίας κ. Βασίλειος καλωσόρισε τους δύο Αρχιερείς στην προσωρινή έδρα της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι και εξέφρασε την χαρά του για την σημερινή λατρευτική σύναξη. Εκ μέρους των ιερέων και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Μητροπολιτικού Ναού, ο προϊστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξιούρος πρόσφερε στους δύο Ιεράρχες από ένα Εγκόλπιο με το εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου.

 

Back To Top