skip to Main Content

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (8-1-2015)

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου κ. Βασίλειος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου κ. Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Αστυνομών, Υπαστυνόμων και μελών της δύναμης και έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιττα. Ο Πανιερότατος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Χρόνια πολλά, ευλογημένο το νέο έτος και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Στη συνέχεια μετέβη στον Δήμο Αμμοχώστου στην Λεμεσό όπου τέλεσε και εκεί την Ακολουθία του Αγιασμού και την κοπή της Βασιλόπιττας με την ευχή «Καλή επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη, με τις συνθήκες που όλοι επιθυμούμε, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που ο καθένας χαίρει σε όλο τον κόσμο”.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός τόνισε με την σειρά του πως «οι Αμμοχωστιανοί συνεχίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια τους για επιστροφή, 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τόνισε πως δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκμεταλλεύεται τα λάθη μας και τη διαίρεση μεταξύ μας. “Αυτή ήταν πάντα η στρατηγική και αυτό πάντοτε δούλευε υπέρ των Τούρκων και εναντίον των Ελλήνων”, ανέφερε και κάλεσε όλους να προσπαθήσουν ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δούμε καλύτερες μέρες, τόσο στο εθνικό μας πρόβλημα, όσο και στην οικονομία μας. Η προσπάθεια αυτή, τόνισε, πρέπει να γίνει ιδιαίτερα για χάρη των παιδιών μας “τα οποία τα σπουδάζουμε και μετά τα χάνουμε στο εξωτερικό”.
Θα πρέπει, κατέληξε, παρά τα προβλήματα, να δούμε και να αντιμετωπίσουμε το 2015 με αισιοδοξία, με θέληση και αποφασιστικότητα “και ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας και να αλλάξουμε νοοτροπία, για το καλό της επιβίωσης του κυπριακού Ελληνισμού”.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Back To Top