skip to Main Content

70η επέτειος Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησίων

Πραγματοποιείται από τις 15 έως και τις 21 Ιουνίου 2018 στη Γενεύη της Ελβετίας η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών

Η φετινή συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών της 70ής επετείου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, οι συαντήσεις του οποίου διεξάγονται όλο το χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Η Κεντρική Επιτροπή λειτουργεί ως ηγετικό διοικητικό όργανο της ΣΕΠ μέχρι την επόμενη συνέλευση, η οποία συνεδριάζει κάθε δύο χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των πολιτικών που υιοθετεί η Συνέλευση, για την αναθεώρηση και την εποπτεία των προγραμμάτων της WCC και για τον προϋπολογισμό του Συμβουλίου.

Στη Συνέλευση της Κεντρικής Επιτροπής μετέχει ως μέλος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Στα πλαίσια της Συνέλευσης την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, παρέστη και απηύθυνε Χαιρετισμό η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ενώ στη λήξη θα παραστεί και θα απευθύνει το δικό του χαιρετισμό και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Back To Top