skip to Main Content

Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Αγία Νάπα

Ο ανά την Οικουμένη Ορθόδοξος κόσμος εορτάζει κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου του Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη αφού η ίδια η Θεοτόκος γενόμενη ακτίς νοητού ηλίου, δέχθηκε στα σπλάχνα της τον Υιό και Λόγο του Θεού, ο οποίος εσαρκώθη γενόμενος τέλειος Θεός και άνθρωπος για τη σωτηρία του ανθρωπίνου Γένους.

Στην μητροπολιτική μας περιφέρεια, την ημέρα αυτή πανηγυρίζει η αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου Δήμου της Αγίας Νάπας. Πιστοί κάθε ηλικίας, επισκέπτονται καθ’ όλο το χρόνο την αρχαία Μονή για να προσκυνήσουν στο σπήλαιο όπου και ευρέθη η αρχαία εικόνα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε στον ομώνυμο ενοριακό ναό όπου φυλάσσεται η αρχαία εικόνα της Αγίας Νάπας, η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσία δεκάδων πιστών.

Ακολούθησε κατά το έθος η λιτάνευση της αρχαίας εικόνας γύρω από το ναό, ενώ οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα για να λάβουν τη χάρη και ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Back To Top