skip to Main Content

Εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα-Πληροφορίες

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 

7 ημέρες (6 νύχτες) Από 6-12 Ιουλίου 2019

Πτήσεις:

BlueAirOB5163      06 Ιουλίου Λάρνακα – Θεσσαλονίκη     07:25 – 09:25 (2 ώρες)

BlueAirOB5164      12 Ιουλίου Θεσσαλονίκη – Λάρνακα    21:15 – 23:15 (2 ώρες)

1η ημέρα 6 ΙουλίουΣάββατο : Λάρνακα – Θεσσαλονίκη –Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Τάφος Γέροντα Παΐσιου)– Μέτσοβο – Ιωάννινα.

Συγκέντρωση στην Πλατεία της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι στις 04:15 και αναχώρηση το αεροδρόμιο Λάρνακας.Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και αναχώρηση γιατην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου και τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μέτσοβο(απόσταση από Σουρωτή περίπου 245 χιλιόμετρα). Πανέμορφο, γραφικό βλαχοχώρι. Θα δοθεί χρόνος για γεύμα.Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τον ξακουστό Γιαννιώτικο μπακλαβά.

2η ημέρα 7 Ιουλίου Κυριακή : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Ιτς Καλέ – Σπήλαιο Περάματος – Νησάκι της Κυρά Φροσύνης– Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

Μετά το πρόγευμα, περιδιάβαση στην πόλη των Ιωαννίνων με πρώτο σταθμό το περίφημο κάστρο Ιτς Καλέ (İç kale). Είναι το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας.Μέσα στο κάστρο μπορείτε να θαυμάσετε: Το ΣουφαρίΣεράϊ, Τα Μαγειρεία, Τον Πύργο Βοημούνδου, Το Βυζαντινό Μουσείο, Το Μουσείο Φώτη Ραπακούση και Το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων που βρίσκεται στο τζαμί του Ασλάν Πασά. Στο Μουσείο σώζεται το δαμασκηνό σπαθί του Γεώργιου Καραϊσκάκη και τοπικές φορεσιές. Εισιτήριο εισόδου 3€/άτομο.Επόμενος σταθμός το Σπήλαιο Περάματος που δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια στο εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα, πάνω ακριβώς από το χωριό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το «Νησάκι της Κυρά-Φροσύνης» με το καραβάκι (2€ εισιτήριο για όλους). Το νησάκι  βρίσκεται στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων και είναι το μοναδικό νησί λίμνης που κατοικείται στην Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ή καφεδάκι, προαιρετικές επισκέψεις στη Μονή Αγ. Παντελεήμονα, σπίτι Αλή Πασά.Συνεχίζουμε για το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη καιστη συνέχεια επίσκεψηστην Ι.Μ.Τιμ. Προδρόμου, Καστρίτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα.

3η ημέρα 8 Ιουλίου Δευτέρα:Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια (Φαράγγι Βίκου –Μονή Αγίας Παρασκευής– Μονοδένδρι)– Ιωάννινα.

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου. Πρώτος μας σταθμός Το επιβλητικό Φαράγγι του Βίκου, που βρίσκεται στο βιβλίο Guinness.Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τοΜονοδένδρι, τηνΙ.Μ. Αγ. Παρασκευής, που είναι κτισμένη στο χείλος του  γκρεμού της χαράδρας του Βίκου και είναι από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου. Περιήγηση και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος.

4η ημέρα 9 ΙουλίουΤρίτη:  Ιωάννινα– Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά – Ιερά Μονή Τιμίου ΠροδρόμουΒήμα Αποστόλου Παύλου – Βέροια – Θεσσαλονίκη.

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη.Καθ’ οδόνεπίσκεψηστηνΙ.Μ. Παναγίας Σουμελά, Τιμ. Προδρόμου Βέροιας και Βήμα Αποστόλου Παύλου.Στη Βέροια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφεδάκι και γεύμα (προαιρετικό). Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη καιτακτοποίηση δωματίων.Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια στην πόλη.

5η ημέρα 10 ΙουλίουΤετάρτη: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου – Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Ιερόν Ησυχαστήριον Γενεσίου της Θεοτόκου – Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας.

Πρόγευμα και αναχώρηση για τονΙ.Ν.Αγ. Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Μετάθα επισκεφθούμετηνΙ.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Πανόραμα. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ι.Ησυχαστήριο ΓενεσίουΘεοτόκουστο Πανόραμα. Μετά ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό δείπνο στο νυχτερινό κέντρο «Παλάτι» στα Λαδάδικα.

6η ημέρα 11 Ιουλίου Πέμπτη: Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Οχυρό Ρούπελ–Σαντάνσκι Βουλγαρίας.

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το ΣαντάνσκιΒουλγαρίας(144 χλμ. περίπου 2 ώρες ταξίδι).Καθοδόν επίσκεψηστιςΣέρρες. Πριν τα σύνορα με την Βουλγαρία επίσκεψηστο Οχυρό Ρούπελ όπου έλαβαν χώρα μεγάλες μάχες κατά των Γερμανών.  Άφιξη στο Σαντάνσκι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.

7η ημέρα 12 ΙουλίουΠαρασκευή:  Σαντάνσκι – Θεσσαλονίκη  – Λάρνακα

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθεροςγια βόλτα και ψώνια.Στη συνέχεια αναχώρηση με τις βαλίτσες μαςγια το Αεροδρόμιο  Θεσσαλονίκης,για την επιστροφή μας στη Λάρνακα.

Τιμή εκδρομής:     Μονόκλινο: δωμάτιο 650 ευρώ το άτομο 

Δίκλινο:δωμάτιο 595ευρώ το άτομο

Τρίκλινο:δωμάτιο 560 ευρώ το άτομο

Παιδί:450 ευρώ το άτομο στο ίδιο δωμάτιο με γονείς

 

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις της BlueAir
  2. Φόροι αεροδρομίων
  3. 1 Αποσκευή 20 kg και 1 Χειραποσκευή 7kg
  4. 3διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στα Ιωάννινα  με πρόγευμα
  5. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Θεσσαλονίκη   με πρόγευμα
  6. 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στο Σαντάνσκι   με πρόγευμα
  7. Μεταφορές, εκδρομές περιηγήσεις σύμφωνα με το πιο πάνω πρόγραμμα
  8. Αρχηγό/συνοδό καθόλη την διάρκεια της εκδρομής
  9. Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
  10. Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  2. Μεταφορά με καραβάκι στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης στα Ιωάννινα.
  3. Είσοδος στο Σπήλαιο του Περάματος στα Ιωάννινα.
  4. Είσοδος στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:PalladionHotel 3*

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ElGrecoSuperiorHotel3*

 

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ:Panorama Hotel 3*

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1.   Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου(Τάφος Παΐσιου) λειτουργεί:

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ είναι κλειστή

ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ:Θερινή́Ώρα:10 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 μ.μ. – 7 μ.μ., ΣΑΒΒΑΤΟ:Θερινή́Ώρα:10 π.μ. ­ –  03 μ.μ., ΚΥΡΙΑΚΗ: Θερινή́Ώρα:11 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 μ.μ. – 7 μ.μ.

Τηλέφωνο:(+30) 2396041320 και (+30) 2396041315

Το τυπικό της Μονής Αγ. Ιωάννου για την ενδυμασία των πιστών είναι:

§  Η είσοδος στο Ησυχαστήριο δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα. Πρέπει να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο.Το Ησυχαστήριο δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν κοντά παντελόνια και αμάνικα, το ίδιο ισχύει και για παιδιά.

Σημ:     α. Η εκδρομή διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου σε συνεργασία με το γραφείο Elvico.

β. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 23812448, 97902882. Η κράτηση θέσης πρέπει να συνοδεύεται με προκαταβολή 250 ευρώ και το Δελτίο Ταυτότητας.

Back To Top