skip to Main Content

Πνευματική Διακονία – Τεύχος 28 Αφιέρωμα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ 40 Χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας

Κυκλοφόρησε το 28ο τεύχος του Περιοδικού  «Πνευματική Διακονία», το οποίο εκδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ Χρυσοστόμου του Β’ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσαρακονταετούς Αρχιερατικής του Διακονίας.

Το πρώτο μέρος του περιοδικού περιλαμβάνει τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου’ το Πανορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου 2018 στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο με τη συμμετοχή των Μακαριωτάτων Πατριαρχών Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, Αντιοχείας κ. Ιωάννου και εκπροσώπων των λοιπών Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των κατά τόπους  Αυτοκεφάλων Εκκλησίων, όπως επίσης και την Κληρικολαϊκή Συνέλευσης της Εκκλησίας Κύπρου που έλαβε χώρα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ίδιο ιερό ναό παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των προαναφερθέντων Ιεραρχών, των μελών της Ιεράς Συνόδου και αριθμό κληρικών και λαϊκών από όλες τις Μητροπόλεις και Επισκοπές της Κύπρου.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει σύντομη αναφορά στο Δ’ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας που έλαβε χώρα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως μας από 1η έως 3η Φεβρουαρίου 2018. Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο μέρος περιλαμβάνονται γεγονότα και δραστηριότητες από τη ζωή και δράση της Μητροπόλεως.

Το νέο τεύχος της «Πνευματικής Διακονίας» σε έντυπη μορφή μπορεί κανείς να βρει από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Διατίθεται επίσης και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Πνευματική Διακονία – Τεύχος 28 Αφιέρωμα »Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ 40 χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας»

Back To Top