skip to Main Content

Πνευματική Διακονία – Τεύχος 30 Αφιέρωμα Η Εκκλησία εν διαλόγω

Κυκλοφόρησε το 30ο τεύχος του Περιοδικού «Πνευματική Διακονία», το οποίο εκδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Το τεύχος εγκαινιάζει μια σειρά αφιερωμάτων με γενικό τίτλο «Εκκλησία εν διαλόγω», ούτως ώστε να παρουσιαστεί το έργο των θεολογικών διαλόγων της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο. Στο παρόν γίνεται αναφορά στον διάλογο με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ως εισαγωγικό κείμενο αναδημοσιεύεται το κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον». Ακολουθεί ένα άρθρο (πρόλογος) του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησού κ. Ιώβ με αναφορά στα δύο πιο πρόσφατα κείμενα της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα οποία επίσης δημοσιεύονται.

Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις του τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθ. Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και του Υπουργού Εξωτερικών Δρ Νίκου Χριστοδουλίδη, που δόθηκαν στα πλαίσια της έναρξης του 8ου κύκλου διαλέξεων του Σαλαμίνου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου. Η διάλεξη είχε ως γενικό θέμα «Ο Ελληνισμός στον σύγχρονο κόσμο:: Δημιουργία, στασιμότητα ή παρακμή;».

Το τρίτο και τελευταίο μέρος περιλαμβάνει γεγονότα και δραστηριότητες από τη ζωή και δράση της Μητροπόλεως το τελευταίο τρίμηνο του παρελθόντος έτους.           

Το νέο τεύχος της «Πνευματικής Διακονίας» σε έντυπη μορφή μπορεί κανείς να βρει από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και τους ναούς της Μητροπόλεως. Διατίθεται επίσης και σε ηλεκτρονική μορφή στο Πνευματική Διακονία –  Τεύχος 30 Αφιέρωμα »Η Εκκλησία εν Διαλόγω»

Back To Top