skip to Main Content

Αποφοίτησαν οι πρώτοι 17 φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου

Η πρώτη τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου, έλαβε χώρα χθες βράδυ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αρχιερέων και άλλων κληρικών, λαϊκών επισήμων και μη, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση.  

Από τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου αποφοίτησαν την Παρασκευή, οι πρώτοι 17 φοιτητές.
 

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για ένα όραμα ζωής για τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της μαρτυρικής Κύπρου που γίνεται πραγματικότητα, ένα όραμα που συνέλαβε κι ο μέγας Εθνάρχης Μακάριος ο Γ΄.
 
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί για τη Θεολογική Σχολή τής Εκκλησίας τής Κύπρου, τον πρώτο μεγάλο και σημαντικό σταθμό τής  αποστολής της. Περιχαρής προσφέρει στην Εκκλησία και στην κοινωνία τους πρώτους της αποφοίτους», ανέφερε σε χαιρετισμό του στην τελετή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
 
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επεσήμανε πως η ίδρυση τής Θεολογικής Σχολής τής Εκκλησίας εκπληρώνει μια ιερή υποχρέωση προς τους προγόνους μας και ιδιαίτερα προς την ιστορικότητα της Εκκλησίας μας.
 
Τόνισε δε και το εξής σημαντικό, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κατά την ανακοίνωση της απόφασής του για ίδρυση θεολογικής Σχολής. Η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου δεν δημιουργήθηκε για να υποκαταστήσει ή να καταργήσει την ιστορική Ιερατική Σχολή «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ». Η παράλληλη λειτουργία τους είναι αναγκαία, διότι η κάθε μία Σχολή έχει να διαδραματίσει τη δική της υψηλή εκκλησιαστική αποστολή, υπέδειξε ο Κύπρου Χρυσόστομος.
 
Ανέφερε ακόμα ότι η Σχολή από απόψεως εγκαταστάσεων είναι εξοπλισμένη άρτια, ενώ από ακαδημαϊκής απόψεως, με το νέο έτος θα λειτουργήσει ένα στοχευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κατεύθυνση στις «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», το οποίο στοχεύει να συνδέσει πρακτικά τη Θεολογική επιστήμη με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
 
Το επόμενο βήμα, είπε, είναι η ανοικοδόμηση ενός κτηρίου που θα χρησιμοποιείται ως αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, και η δημιουργία μιας άρτιας Θεολογικής Βιβλιοθήκης του επιπέδου που απαιτεί ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα. Τέλος, η δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου ξενώνα για επίσημους προσκεκλημένους τής Σχολής και τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής εμπίπτει στα γενικότερα σχέδια της Εκκλησίας, συμπλήρωσε. 
 
Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τής Σχολής, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως η Εκκλησία βαδίζει με σχεδιασμό και προγραμματισμό και πως οι απόφοιτοι της Σχολής θα κληθούν να καλύψουν τις πολλαπλές ανάγκες της Εκκλησίας.
 
Απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ο Αρχιεπίσκοπος τους κάλεσε να κρατήσουν τα εφόδια που πήραν από τη Θεολογική Σχολή και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην καθημερινότητά τους.

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

Back To Top