skip to Main Content

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ (26-9-2014)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η κοινότητα Αυγόρου και η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου ευρύτερα, υποδέχθηκαν  το απόγευμα της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου τα ιερά λείψανα των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στα πλαίσια των εορτασμών των 75 ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αυγόρου.
Το μεν ιερό λείψανο του Αποστόλου Παύλου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κατόπιν αιτήματος του ποιμενάρχου μας κ. Βασιλείου και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, κόμισαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Χατζημανέτας και συνοδεία μοναζουσών από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βεργίνας υπό την Καθηγουμένη Μοναχή Χριστοδούλη.
Από δε την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου κατόπιν σχετικού αιτήματος πάλιν και ευλογίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο ιερομόναχος της Μονής π. Μελέτιος μετέφερε προς ευλογία και αγιασμό ξύλινο αντιμήνσιο, στο οποίο υπάρχει τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου και άλλων αγίων και μαρτύρων της Εκκλησίας.

Τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκε στην πλατεία της κοινότητας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος μαζί με το ιερατείο της Κοινότητας και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε πομπή προς τον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε αμφότερα τους δύο μητροπολίτες για την άδεια και ευλογία που έδωσαν να μεταφερθούν τα ιερά λείψανα στην Ιερά μας Μητρόπολη προς ευλογία και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών της επαρχίας μας. Ομοίως και τους πατέρες και την αδελφότητα των μοναζουσών που τα συνόδευσαν. Ομίλησε για την σχέση του Αποστόλου Παύλου με την Κύπρο, ενώ εξήγησε εν συντομία την σημασία του ξύλινου αντιμηνσίου, της τοποθέτησης ιερών λειψάνων μαρτύρων σ’ αυτό αλλά και την χρήση του στην αρχαία Εκκλησία προτού αντικατασταθεί με ύφασμα όπως είναι στις μέρες μας. Ο π. Παύλος αντιστοίχως, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο και τους πατέρες για την υποδοχή και ανέγνωσε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος προς τον επιχώριο επίσκοπο και το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί πάνω στο ιερό ξύλινο αντιμήνσιο.

Ιεροδιάκονος Επιφάνιος

Back To Top