skip to Main Content

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ (28-8-2014)

Στα πλαίσια κοινής δράσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, η Εκκλησία της Κύπρου φιλοξενεί αυτές τις μέρες στον κατασκηνωτικό χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στον Άγιο Νικόλαο στην Κακοπετριά, εικοσαμελείς  ομάδες νέων από τα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινό πρόγραμμα νέων με νέους από την Εκκλησία της Κύπρου.

Tην Πέμπτη 28 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες συνοδευόμενοι από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη έδρα της Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου, τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος. Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στους αρχαίους ναούς στη πλατεία της Μητροπόλεως, ενώ το μεσημέρι προσφέρθηκε γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.

Η «Ορθόδοξη Πρωτοβουλία» αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Εκκλησιών, στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, στη σύσφιξη των σχέσεων με όλους τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής καθώς και στην ανάπτυξη αρμονικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των Αβρααμικών Θρησκειών.

Ιεροδιάκονος Επιφάνιος
(πληροφορίες από τη Ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου)

Back To Top