skip to Main Content

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ (15-8-2014)

Με ιερή κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η πάνσεπτος Κοίμησις της Θεομήτορος, το μικρό «Πάσχα του Καλοκαιριού», στη Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Σε κάθε ενορία της ελεύθερης μας επαρχίας, εκατοντάδες πιστοί αλλά και παραθεριστές από τη υπόλοιπη Κύπρο και το εξωτερικό, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες εναποθέτωντας τις προσευχές και την ελπίδας τους προς τη Παντάνασσα Μητέρας μας .

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος,  αφ’ εσπέρας χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στο ξωκλήσι της Παναγιώτισσας στο Πρωταρά, όπου  εψάλλησαν και τα Εγκώμια επί του Επιταφίου της Παναγίας μας. Στο τέλος ο Πανιερώτατος προχείρισε σε Πρωθιερείς τους πρεσβυτέρους Αλέξιο Αυσίεβιτς και Δανιήλ Άγκελ, οι οποίοι εξυπηρετούν τη Ρωσσική και Ρουμανική ενορία αντίστοιχα, στη Ιερά μας Μητρόπολη.

Τη Παρασκευή το πρωί, κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Πανιερώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης στο Λιοπέτρι.

Ιεροδιάκονος Επιφάνιος

Back To Top