skip to Main Content

Υπογραφή Συμφωνίας Στρατηγικού Σχεδιασμού – Ιστορική στιγμή για την Επαρχία Αμμοχώστου (6-8-2014)

Η 6η Αυγούστου 2014 θα πρέπει να θεωρείται πλέον ιστορική μέρα για την Επαρχία Αμμοχώστου, καθώς μετά από μία σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας & Αμμοχώστου υπεγράφη σχετική συμφωνία για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού για το σύνολο της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των τοπικών αρχών της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου και βεβαίως της ΤΕΒΕΑ που είχε αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας.

Η συμφωνία για εκπόνηση μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού, θέτει πλέον την ανάπτυξη της Επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα άλλο επίπεδο, αφού στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι να αποδώσει τις ορθές κατευθύνσεις για την σωστή κατανομή των φυσικών και ανθρωπίνων πόρων αλλά και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Επαρχίας Αμμοχώστου, και όλα αυτά αναμένεται βεβαίως να αποτελέσουν την βάση για την διεκδίκηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το συμφωνητικό έγγραφο υπεγράφη από τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Επαρχίας Αμμοχώστου, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας & Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειο και τον Πρόεδρο της ΤΕΒΕΑ κ. Πέτρο Πέτρου.

Σημειώνεται ότι για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού η ΤΕΒΕΑ έχει ήδη προκηρύξει διαδικασία ανοικτών προσφορών, η οποία έχει ήδη δημοσιευθεί τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ κ. Πέτρος Πέτρου ανέφερε ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το μέλλον της Επαρχίας Αμμοχώστου, αφού αναμένεται ότι η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού θα μας υποδείξει τις σωστές κατευθύνσεις για την περίοδο 2015 – 2030, και θα αποτελέσει την βάση για την διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων.

Συνέχισε αναφέροντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για την απαρχή μίας καινούριας προσπάθειας στόχος της οποίας είναι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Επαρχίας μας. Ο κ. Πέτρου ευχαρίστησε δημοσίως τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Επαρχίας, και βεβαίως τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειου που συμμετέχει εμπράκτως στην προσπάθεια.

Πηγή: ΤΕΒΕΑ

Back To Top