skip to Main Content

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ (6-8-2014)

Με τη δέουσα λαμπρότητα, και συνάμα ιερά κατάνυξη εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλους τους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών, ο ομώνυμος ιερός ναός στο δήμο Σωτήρας Αμμοχώστου.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 5 Αυγούστου, τελέστηκε ο  πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών, στη παρουσία του Δημάρχου, και εκατοντάδων πιστών που κατέκλεισαν τόσο το εσωτερικό, όσο και το προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, χοροστάτησε στον Όρθρο, και προεξήρχε της Πανηγυρικής λατρευτικής συνάξεως, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο, το ιερατείο της πόλεως, καθώς και λοιπούς κληρικούς και διακόνους της μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ως είθισται από το Τυπικό της Εκκλησίας για την 6ην  Αυγούστου, ο Πανιερώτατος ευλόγησε τον καρπό της αμπέλου, ενώ προχείρισε εις αναγνώστη τον νεαρό Μάριο Ανδρέου, ο οποίος διακονεί από νεοτάτων χρόνων στο ιερό βήμα.

Ιεροδιάκονος Επιφάνιος

Back To Top