skip to Main Content

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ (8-8-2014)

?

Σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο, τον πρεσβύτερο π. Ειρηναίο και τους διακόνους Επιφάνιο και Κωνσταντίνο, τέλεσε αγιασμό στο Στρατόπεδο Δημητράκη Χριστοδούλου, με την ευκαιρία της κατάταξης νεοεισαχθέντων οπλιτών στα στρατόπεδα και στα φυλάκια της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους νέους ο Πανιερώτατος, μετέφερε τις πατρικές ευχές της Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά, για μια ευδόκιμη διακονία στο κάλεσμα της πατρίδας, και τους κάλεσε να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό, υγεία, κάνοντας τέλος υπακοή στις υποδείξεις των αξιωματικών τους.

Απευθυνόμενος και στους διοικητές και τους αξιωματικούς που ήταν παρόντες, ανέφερε ότι  ασφαλώς η εκπαίδευση και οι προσδοκίες της Ε.Φ. είναι συγκεκριμένες, όμως και οι ίδιοι οφείλουν να έχουν πάντοτε κατά νουν ότι έχουν να κάνουν με ψυχές παιδιών σε νεαρή ηλικία, γι΄ αυτό  έχουν χρέος να συντείνουν στη πνευματική τους καλλιέργεια.

 Τέλος, ο Πανιερώτατος αγίασε τους νέους οπλίτες, στους οποίους δόθηκε ως ευλογία από μια Καινή Διαθήκη.

Ιεροδιάκονος Επιφάνιος

Back To Top