skip to Main Content

Χειροτονία π. Ανδρέα Παπαμιχαήλ (3-8-2014)

Την Κυριακή 3 Αυγούστου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Παραλιμνίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ανδρέα Παπαμιχαήλ, ο οποίος διακόνησε ως προσωπικός διάκονός του για τρία συναπτά έτη.

Κατά την ομιλία του ο Πανιερώτατος σχολίασε την ευαγγελική περικοπή  της ημέρας που αναφερόταν στο θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ψαριών. Απαρίθμησε παρόμοια παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη (π.χ. τον πολλαπλασιασμό του αλευριού της φτωχής χήρας που φιλοξενούσε τον Προφήτη Ηλία και το μάννα στην έρημο), τονίζοντας όμως ότι το θαύμα του ευαγγελίου είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο και σημαντικότερο. Ανέφερε πως η προτροπή τότε του Κυρίου προς τους μαθητές «δότε αυτοίς υμείς φαγείν» απευθυνόταν τη στιγμή εκείνη και προς τον μέλλοντα χειροτονηθήναι. Τόνισε προς αυτόν πως την πιο πάνω προτροπή πρέπει να έχει πάντα κατά νου, ιερουργώντας το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τα άλλα μυστήρια, χωρίς να ξεχνά, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διάγει ο τόπος μας, και την ανάγκη κοινωνικής προσφοράς.

Στην αντιφώνησή του ο π. Ανδρέας μεταξύ άλλων ευχαρίστησε από κέντρου καρδίας τον Πανιερώτατο, λέγοντας: «Το άδολο ενδιαφέρον σας από την πρώτη στιγμή που σας γνώρισα, με συγκίνησε. Η πατερική ποιμαντική σας με παρεκίνησε και με έπεισε στου ιερού κλήρου τις τάξεις να εισέλθω. Η πατρική πρόνοιά σας με όρισε να διακονήσω κοντά σας επί τρία συναπτά έτη. Η διακονία μου δίπλα σας, σεπτέ Ποιμενάρχα μας, αποτέλεσε για εμένα Πανεπιστήμιον μέγαν: τα έντονα λειτουργικά βιώματα, η ακριβής τάξη, οι νουνεχείς συμβουλές σας, νιώθω ότι θα φέρουν ανεξίτηλα το αποτύπωμά τους στης ψυχής μου τα βάθη».

Ευχόμαστε στον νέο πρεσβύτερο της Μητροπόλεώς μας καλή δύναμη και καλή διακονία στου Κυρίου τον αμπελώνα.

Back To Top