skip to Main Content

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ (20-7-1974)

Με την τέλεση του καθιερωμένου μνημοσύνου, ο κυπριακός ελληνισμός, τίμησε την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, τους αγωνιστές και πεσόντες κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου της πατρίδας μας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για  απελευθέρωση και  επανένωση της νήσου μας.

Στο Παραλίμνι επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Nαός του αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ.   Βασιλείου.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε  το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Παραλιμνιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και αναπέμφθηκε δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης, ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στην παρουσία των Δημοτικών Αρχών, Βουλευτών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας και του Μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο Πεσόντων Παραλιμνιτών, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Ρένος Κωνσταντίνου

Back To Top