skip to Main Content

Προσευχή στο Βατικανό για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή (8-6-2014)

Ένα ισχυρό μήνυμα για την επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή έστειλαν από το Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Πρόεδροι του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής που συμμετείχαν στην συνάντηση και την προσευχή κατόπιν προσκλήσεως του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στους κήπους του Βατικανού ενώ λίγο νωρίτερα ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Προέδρους Πέρεζ και Αμπάς.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος καθώς και λειτουργοί των τριών μονοθειστικών θρησκειών της δοκιμαζόμενης Μέσης Ανατολής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν οι Μητροπολίτες Ιταλίας Γεννάδιος και Γαλλίας Εμμανουήλ.

Αφού αναγνώστηκαν ιερά κείμενα των τριών μονοθειστικών θρησκειών που αναφέρονται στην ειρήνη ο Πάπας και οι δύο Πρόεδροι μίλησαν για την σημασία και τις προσπάθειες να ειρηνεύσει η περιοχή που θεωρείται ιερή από δύο λαούς και τρείς θρησκείες.

Στη συνέχεια σε μια συμβολική κίνηση οι δύο Προκαθήμενοι και οι δύο πολιτικοί ηγέτες φύτεψαν μία ελιά, σύμβολο ειρήνης και αδελφοσύνης.

prosevhivatikanojune2014a.jpg

prosevhivatikanojune2014b.jpg

prosevhivatikanojune2014c.jpg

Back To Top