skip to Main Content

Εθνικοθρησκευτικά μνημόσυνα ηρωομαρτύρων Ισαάκ-Σολωμού και θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας 2015

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εν ψυχρώ δολοφονία των δυο ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στη διάρκεια ειρηνικής αντικατοχικής εκδήλωσης για την τουρκική κατοχή της Κύπρου.

Σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2019, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου το ετήσιο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο προϊσταμένου του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα τελέστηκε και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το δέκατο τέταρτο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005. 

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω αναπληρωτής κ. Βασίλης Πάλμας. 

 

Back To Top