skip to Main Content

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Κωνσταντίας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Σαββάτο 11 Αυγούστου 2018, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Νικολάου Παπαντωνίου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και πλήθους πιστών που προσήλθαν για να του αναφωνήσουν το «Άξιος!».

Ο π. Νικόλαος, ο οποίος διηκόνησε μεταξύ των διακόνων του Πανιερωτάτου από τον Φεβρουάριο του έτους 2017, θα συνεχίσει και ως πρεσβύτερος πλέον να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου έως τη μετάβασή του στο εξωτερικό για συνέχιση των μεταπτυχιακών του σπουδών.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και αντλώντας αφορμή από τα αναγνώσματα της ημέρας, αναφέρθηκε στην έννοια της κλίσης του Θεού στους ανθρώπους «ους εκάλεσε ο Θεός τούτους και εδόξασε και ους εδόξασε, τούτους και εδικαίωσε» (Ρωμ. η’ 30), τα οποία ο Θεός επιτελεί από τη μεγάλη του αγάπη προς τον άνθρωπο, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο Υιός και Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος για να οδηγήσει όλο το ανθρώπινο γένος στη σωτηρία μέσα από το προαιώνιο σχέδιο της θείας οικονομίας και στην αιώνια βασιλεία του. 
Ο καθένας μας, έχει τη δική του κλίση και όλοι μας καλούμεθα να καρπωθούμε τη χάρη του Ευαγγελίου του Χριστού και να οδηγηθούμε στη σωτηρία. Απευθυνόμενος προς τον ευλαβέστατο διάκονο Νικόλαο του υπέμνησε τις κλίσεις του Θεού προς τους κληρικούς, είτε αυτοί είναι Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι ή Διάκονοι οι οποίοι καλούνται να διακονήσουν το λαό του Θεού. Στη παλαιά Διαθήκη γίνεται λόγος για κλίσεις συγκεκριμένες με τις οποίες ο Θεός θέλησε να εφαρμόσει το σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Με τον ίδιο τρόπο που Θεός κάλεσε τον Άβραάμ για να φύγει από την πατρίδα του και την οικογένειά του για να πάει σε χώρα που του είχε υποδείξει ο Θεός αναδεικνύοντας τον σαν τον γενάρχη του εκλεκτού λαού του Θεού, απευθύνει τις κλίσεις προς τους προφήτες, τους Πατριάρχες, καλεί την ίδια την Παναγία μητέρα του για να τις αναγγείλει ότι θα κυοφορήσει τον υιό και λόγο του Θεού, προς τους Αποστόλους και προς εκείνους οι οποίοι θα συνέχιζαν να διακονούν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού μέσα στον κόσμο για να οδηγηθούν οι άνθρωποι στη σωτηρία μέσα από το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και τα μυστήρια της Εκκλησίας. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του Πανιερωτάτου εδώ.

Στην αντιφώνηση του ο νέος πρεσβύτερος εμφανώς συγκινημένος απένειμε λόγους Δοξολογίας προς τον Πανάγαθο Θεό μας για την ιδιαίτερη ευλογία που Αυτός επεφύλαξε στη ζωή του, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Πανιερώτατο για την επιδειχθείσα μέχρι σήμερα αγάπη προς το πρόσωπό του.

Ευχόμαστε στον πατέρα Νικόλαο υγεία, δύναμη και καλή και διακονία ενώπιον του ιερού θυσιαστηρίου προς δόξα Θεού και επ’ αγαθώ της Εκκλησίας.

Back To Top