skip to Main Content

«Ζωντάνεψε» ξανά η κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα

«Ζωντάνεψε» ξανά για ακόμη μια φορά η κατεχόμενη Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα επί τη μνήμη του Ιδρυτού και Προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου.

Η άλλοτε γεραρά Ιερά Μονή με την μακραίωνη ιστορία της, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της πατρίδας μας και το οποίο εδώ και σαράντα τέσσερα χρόνια βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και λειτουργεί ως μουσείο εικόνων, υποδέχθηκε και φέτος τους δεκάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου, οι οποίοι με λαμπάδες και τάματα προσήλθαν να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

Της εσπερινής ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο (σχετικό βίντεο έχει δημοσιευθεί), πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ιωάννη, τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο και κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και άλλων Μητροπόλεων.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Πανιερώτατος δώρισε ως ευλογία στον Καθηγούμενο Ιωάννη αντίγραφο ενός επιστήθιου σταυρού τον οποίο είχαν δωρίσει οι Γέροντες της Μονής στον ίδιο πριν την Τουρκική εισβολή του 1974 ενώ τελέστηκε επίσης και το ιερό μνημόσυνο.

Αύριο συν Θεώ, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην ίδια ιερά Μονή προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου με τη συμμετοχή και άλλων κληρικών.

Φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

 

πατήστε εδώ

Back To Top