skip to Main Content

Εορτή Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Παραλίμνι

Με τη δέουσα κατάνυξη, τελέστηκε απόψε Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στον φερώνυμο ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στο ανατολικό άκρο της πόλης του Παραλιμνίου.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, το ιερατείο της πόλεως, ομόρων ενοριών και τους διακόνους της Μητροπόλεως, στην παρουσία των βουλευτών ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Ονουφρίου Κουλλά, Γεωργίου Κάρουλλα, τοπικών αρχών, εκπροσώπων του στρατού κ.α.

Τους ύμνους απέδωσαν άριστα ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Χρίστος Ψάλτης ως χοράρχης στο δεξιό αναλόγιο και από το αριστερό αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία, Κυριάκος Ψάλτης (υιός του Άρχοντος), όπου με τη ψαλμωδία τους μετέδωσαν πνεύμα προσευχής και κατανύξεως στους πιστούς.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες τρεις διακονούντες στον ιερό ναό και το αναλόγιο, απευθύνοντάς τους πατρικές νουθεσίες.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων και τμήματος λειψάνου γύρω από ναό με την παρουσία αγήματος του Στρατού ενώ παιάνιζε η μπάντα των κατηχητικών του ναού. 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στη μητρόπολη μας 5 ιεροί ναοί σε Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Σωτήρα Άχνα και Φρέναρος τιμώνται επ’ ονόματι της Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας. 

 

Back To Top