skip to Main Content

Εσπερινός εορτής Περιτομής του Κυρίου (31-12-2016)

Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη κ. Βασιλείου και συγχοροστατούντων των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Λεμεσού κ. Αθανασίου, Τριμυθούντος  κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου με τη συμμετοχή αρκετών ιερέων και των διακόνων της Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός κ. Τάκης Πελεκάνος κ.α. 

Μετά το πέρας της ακολουθίας σχηματίστηκε πομπή προς το Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου ο Πανιερώτατος ευλόγησε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς οι οποίοι έσυραν απόψε τα βήματα τους στην προσωρινή έδρα της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι για να τιμήσουν την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, και τα ονομαστήρια του ιδίου. Ομοίως ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Θεοδόση Τσιόλα για την παρουσία του καθώς και τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη τον οποίο αφού συνεχάρη για την επανεκλογή του με την ευχή για κάθε επιτυχία στο έργο του για την πόλη του Παραλιμνίου, αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη και συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Μητροπόλεως.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε επίσης στο εθνικό θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως ”ο λαός μας κατά το παρελθόν έτος 2016, έτρεφε ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα τερματιστεί  η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία για 42 χρόνια στερεί από τους νομίμους κατοίκους αυτού του νησιού τις περιουσίες και την ελεύθερη διακίνηση σε όλη την επικράτεια της, με αποτέλεσμα να είναι πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα”. Ο λαός μας, συνέχισε, ”συνεχίζει να τρέφει την ελπίδα μέσα του και για το νέο έτος 2017 και όλοι μας στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες που καταβάλλει, όμως δεν παύουμε να εκφράζουμε την ανησυχία μας”.
Για το λόγο αυτό κύριε εκπρόσωπε, παρακαλούμε να μεταφέρετε τις ευχές και τη στήριξη μας προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά και το μήνυμα πώς αν το οποιοδήποτε τυχόν αποτέλεσμα προκύψει από τις επερχόμενες συνομιλίες στην Γενεύη δεν δικαιώνει τους αγώνες και τις θυσίες αυτού του λαού και δεν είναι προς το συμφέρον των κατοίκων αυτής της πατρίδας, αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό” κατέληξε ο Μητροπολίτης Βασίλειος, πληροφορόντας ταυτόχρονα τους παρισταμένους Αρχιερείς, ότι κατά τις ημέρες της συνομιλιών θα τελούνται Αγρυπνίες σε ναούς της Μητροπόλεως.

Εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, ομίλησε ο  Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά όλων για την παρουσία τους στο Παραλίμνι με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Πανιερωτάτου αδελφού, προς τον οποίο ευχήθηκε πολύχρονη και αγλαόκαρπο ποιμαντορία στην ευλογημένη αυτή μητροπολιτική περιφέρεια. Εξέφρασε επίσης  διάπυρο ευχή, όπως Κύριος ο Θεός, εισακούσει όσα ανέφερε προηγουμένως ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ώστε σύντομα να υπάρξει μια δικαίωση για τον πολύπαθο λαό της Κύπρου.

Ακολούθως εψάλλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτη ο οποίος δέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου και των πιστών.

Παράλληλα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόεσσα του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου, τραγούδησαν προς τιμήν του τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

 

Back To Top