skip to Main Content

Το Παραλίμνι τίμησε τον πολιούχο του Τροπαιοφόρο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο

Με θρησκευτική κατάνυξη και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκε και εφέτος το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου 2018 ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά της πόλεως του Παραλιμνίου. Της εσπερινής ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, τους εφημερίους του ναού και των όμορων ενοριών του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Βαρβάρας και διακόνους της Μητροπόλεως.

Δεκάδες πιστοί από ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κατέκλυσαν τον ιερό ναό αλλά και τον προαύλιο χώρο για να τιμήσουν να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου και να αποθέσουν στο τεμάχιο του ιερού του λειψάνου τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός Υγείας Τάκης Πελεκάνος, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου οι Βουλευτές Αμμοχώστου κ. Κυριάκος Χ΄Γιάννης, Γεώργιος .Κάρουλας, ο κ .Ονούφριος Κουλλάς, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 7ΗΣ Ταξιαρχίας κ. Άγγελος Σαββόπουλος με τον Υποδιοικητή και το Επιτελείο του, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Οικονόμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Παραλιμνίου και Άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές. Την εικόνα του Αγίου έφεραν τιμητικά Πρόσκοποι των Προσκοπικών Συστημάτων Παραλιμνίου. Μετά το πέρας ο κ. Κυριάκος Λοιζιδης απήγγειλε το παραδοσιακό τραγούδι του Αη Γιώρκη.

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η τιμή του Αγίου Γεωργίου, έχει οικουμενική διάσταση, καθ’ ότι τιμάται τόσο στον Ορθόδοξο χώρο και αλλαχού. Πολλά Μοναστήρια, ναοί και εξωκλήσια είναι αφιερωμένα στη μνήμη του, ενώ το όνομα του υπάρχει σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ο σεβασμός που λαμβάνει το πρόσωπο του Μεγαλομάρτυρος από τις άλλες θρησκείες και δόγματα.

Back To Top