skip to Main Content

Επίσκεψη στην VII Ταξιαρχία Πεζικού (20-12-2016)

Στην VII Ταξιαρχία Πεζικού, στο Στρατόπεδο «Δημητράκης Χριστοδούλου – Φώτης Πίττας», Φρέναρος – Σωτήρα βρέθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Χρυσηλίου για να βρεθεί για ακόμη μια φορά κοντά στα στρατευμένα νιάτα και να απευθύνει προς όλους τις ευχές του εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. 

Καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας στην έδρα της VII Ταξιαρχίας, ο κ. Χρυσηλίου, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς αυτόν, που παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα, βρίσκεται πάντοτε  δίπλα στην Εθνική Φρουρά, την VII Ταξιαρχία και τους νέους οπλίτες που υπηρετούν στα στρατόπεδα και φυλάκια της επαρχίας μας. Ευχήθηκε δε κατ’ άμφω υγεία και ενίσχυση στο έργο που επιτελεί τόσο ο ίδιος και η τοπική Εκκλησία και καλές και Ευλογημένες εορτές.

Στην αντιφώνηση του ο Πανιερώτατος, ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή δεν είναι μια απλή εθιμοτυπική πράξη που γίνεται εν’ όψει των εορτών, αλλά καθήκον και πνευματική μέριμνα του ιδίου, ως Μητροπολίτη και πνευματικού πατέρα της επαρχίας αυτής. Ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Ταξίαρχο για την άριστη συνεργασία η οποία υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Στρατού.

Απευθυνόμενος προς όλο το προσωπικό του Στρατεύματος, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και οπλίτες ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου που δεν είναι άλλο από την ειρήνη. “Ειρήνη επί της γης, ειρήνη μεταξύ όλων των λαών, ειρήνη μεταξύ μας”.

Τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σημείωσε, οι βομβιστικές επιθέσεις, οι χθεσινές αποτρόπαιες πράξεις κατά ανθρώπων, προσώπων της εικόνας του Θεού, μας φανερώνουν περίτρανα ότι η χριστιανική πίστη, είναι η μόνη πίστη, η μόνη θρησκεία, η οποία διδάσκει την αρετή της ειρήνης μεταξύ των λαών και μεταξύ των ανθρώπων. Υπενθύμισε επίσης, ότι όπως όλοι γνωρίζουμε η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή μετάβασης αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και πως η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει μέσα από τις εντατικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχουμε από τον διαπραγματευτή μας για το Κυπριακό Α. Μαυρογιάννη, δεν καταργεί τον Στρατό, αλλά επιβάλλει την παρουσία ενός στρατού ασφάλειας, ευημερίας και προστασίας των πολιτών όπως υπάρχει σε κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλές και ευλογημένες γιορτές και το νέο έτος να δώσει και στην πατρίδα μας την πολυπόθητη ελευθερία και επιστροφή πίσω στις πατρογονικές μας εστίες.

Ακολούθησε  σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορωδία του στρατού, οι οποίοι τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα και άλλα τραγούδια των ημερών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Κοινοτάρχες Λιοπετρίου, Αυγόρου και Αχερίτου-Βρυσούλλων, οι κ. Σωτήρης Κόκκινος, Βασίλης Κουσόφτας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας καθώς και άλλοι  παράγοντες διαφόρων φορέων και οργανώσεων.

Back To Top