skip to Main Content

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ (4-5-2014)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου, στην πλατεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Επιφανίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος. Τα λείψανα υποδέχθηκε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ακολούθησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδος της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου.

Μετά τον εσπερινό έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας  Ειρήνης και των ιερών λειψάνων. Της περιφοράς παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου και άγημα της ΜΑΑΔ απέδωσε τιμές.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε και παρακολούθησε με κατάνυξη τα τελούμενα. Να σημειώσουμε ότι η τιμία κάρα του Αγίου Επιφανίου εκτίθεται για προσκύνηση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι μέχρι και την Κυριακή 18 Μαϊου, από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ.

Ρένος Κωνσταντίνου

Back To Top