skip to Main Content

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (22-23/4/2014)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Πλήθος πιστών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου συμμετείχε με κατάνυξη στις ιερές ακολουθίες.

            Στον εσπερινό της εορτής, στις 22 Απριλίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

            Την επομένη 23 Απριλίου το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπόλεως Κωνσταντίας. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο Παραθρόνιο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και της εικόνας της Αναστάσεως.

            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και προσκύνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, όπου την Μεγάλη Παρασκευή τελέστηκε για πρώτη φορά μετά από 57 χρόνια, η Ακολουθία του Επιταφίου.

Το βράδυ της Τετάρτης του Πάσχα 23 Απριλίου 2014, ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, πραγματοποίησε Εορταστική Καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα: ”ΤΟ ΠΑΝΑΥΡΙΝ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΚΟΥ” και αφιέρωμα στην ΄΄Μαστόρισσα” του Κυπριακού τραγουδιού Κυριακού Πελαγία. Συμμετείχαν η Χορωδία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών και η Βυζαντινή Χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού, Ομάδα χορευτών και το Μουσικό Σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, με την συμμετοχή της Βασιλικής Χατζαδάμου, και Δήμητρας Χατζημιχαήλ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πέραν τον χίλιων ατόμων.

Ρένος Κωνσταντίνου

 

Back To Top