skip to Main Content

Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας

Την Κυριακή της Απόκρεω, 11 Φεβρουαρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού στη Σωτήρα Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τον κ. Μάριο Ανδρέου ιεροσπουδαστή της Ιερατικής Σχολής Αποστόλος Βαρνάβας της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο νέος διάκονος είναι ο 12ος έγγαμος κληρικός της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Σωτήρα και θα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ενισχύοντας το λειτουργικό και πολυσχιδές της έργο.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος (ηχητικό) αναφέρθηκε στο νόημα της Ευαγγελικής περικοπής της Κρίσεως και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο Διάκονο.

Στην αντιφώνηση του ο π. Μάριος, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στο θείο και ιερό υπούργημα της ιερωσύνης, κάνοντας λόγο για ‘‘ένα αγνό όνειρο τον παιδικών του χρόνων που μετουσιώνεται σήμερα σε μια ουράνια μεθυστική εμπειρία. Αναπέμπω, Δοξολογίαν προς τον Πανάγιον Τριαδικόν Θεόν, συνέχισε διότι από παιδί έσπειρε στην ταπεινή μου ψυχή τον θείο πόθο και την κλήση της ιεροσύνης, δια της μεσιτείας και των πρεσβειών της προστάτιδος μου Κυρίας Θεοτόκου, της οποίας φέρω και το όνομα’’, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε τους γονείς του για την κατά Θεόν ανατροφή με την οποία τον γαλούχησαν από παιδιόθεν, την σύζυγο του και τους λοιπούς συγγενείς για την αγάπη και στήριξη τους, τον Διευθυντή Αρχιμ. Βενέδικτο Ιωάννου, τους καθηγητές και όλους τους συνσπουδαστές του στην Ιερατική Σχολή Απόστολος Βαρνάβας αλλά και την ευρύτερη ‘‘εκκλησιαστική’’ οικογένεια του στη Σωτήρα οι οποίοι τον περιβάλλουν πάντοτε με αγάπη, δίδοντας του νουθεσίες προς την κατά Θεόν προκοπήν του και τον αγώνα τον καλόν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε τέλος και προς το σεπτό πρόσωπο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιβάλλει, δίδοντας την υπόσχεση ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος τον προσδοκιών της τοπικής Εκκλησίας και του ιδίου.

Στην προσωπική πεντηκοστή του νεοχειροτονηθέντος έλαβαν μέρος ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Κκαράς, το ιερατείο της Σωτήρας, κληρικοί και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Ττάκας μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, φίλοι και πολλοί συγχωριανοί του νεοχειροτονηθέντος, οι οποίοι επιδοκίμασαν την χειροτονία του νέου ιεροδιακόνου με το «Άξιος», που δόνησε τους θόλους του ιερού ναού.

Εμείς ευχόμαστε στον π. Μάριο, καλή και ευδόκιμο διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου και στην τοπική μας Εκκλησία. Άξιος!

Back To Top