skip to Main Content

Μνημόσυνα ηρώων και πεσόντων Ιουλίου 1974

Εκκλησία, πολιτεία και οι οικογένειες των ηρωικώς πεσόντων και των καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντων αδελφών ημών κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974, τίμησαν τη μνήμη τους σήμερα Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 στο Παραλίμνι.
 
Της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ναού.
 
Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο επιθεωρητης Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Τσιάρλιστος.
 
Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο βουλευτής Ακελ Αμμοχώστου κ. Χριστάκης Τζιοβάνης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος κ. Άγγελος Σαβόπουλος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Βοηθός Αρχηγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κ. Πανίκος Νικολή, εκπρόσωποι της Σχολικής Εφορείας και άλλων οργανωμένων συνόλων, φορέων και οργανώσεων κ.α
 
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων και πεσόντων στην πλατεία Μητροπόλεως.

 

Back To Top