skip to Main Content

Πανηγύρεις Ιερών Ναών (28-30/6/2013)

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος  υποδέχθηκε στη Δερύνεια τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, το οποίο ακολούθως μετέφερε εν πομπή στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας.

 

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος  χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου. Την επομένη,  29 Ιουνίου 2013, ο Πανιερώτατος  λειτούργησε και κήρυξε στον  ίδιο Ιερό Ναό.

 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος  χοροστάτησε στον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας. Την επομένη, Κυριακή  30 Ιουνίου 2013, ο Πανιερώτατος λειτούργησε και κήρυξε στον ίδιο Ιερό Ναό. Μετά τη Θεία Λειτουργία, προς τιμήν του αειμνήστου Παπαλούκα Σωτηριάδη και με την ευκαιρία των  20 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού Αγίων Πάντων Δερύνειας, ο λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσιαντώνης απήγγειλε δύο ποιήματα  και η Χορωδία του Δήμου Δερύνειας τραγούδησε τρία τραγούδια. Ακολούθως έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας με τα ονόματα των ιερέων και των εκκλησιαστικών επιτρόπων της Δερύνειας που ήταν εν ενεργεία κατά την ανέγερση του Ναού. Τέλος, τελέστηκε τρισάγιο και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου ιερέως της Δερύνεια π. Λουκά Σωτηριάδη.

 

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος τέλεσε τα θυρανοίξια του εξωκλησίου των αγίων Αναργύρων στο Φρέναρος και ακολούθως χοροστάτησε στο Μέγα πανηγυρικό εσπερινό των αγίων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην αυλή του εξωκλησίου. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το εξωκλήσι κτίστηκε εκ βάθρων δίπλα από τα ερείπια παλαιού εξωκλησίου των αγίων.

Back To Top