skip to Main Content

Πανήγυρις στη σκλαβωμένη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα (11-6-2013)

Εκατοντάδες πιστοί, πρόσφυγες και μη, έσυραν ευλαβικά τα βήματα τους, σήμερα το πρωί, στο κατεχόμενο, από το 1974, μοναστήρι του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, που ευρίσκεται παρά την αρχαία πόλη της Σαλαμίνας, για ν’ ανάψουν ένα κερί, να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη στα χώματα των πατέρων μας και να τιμήσουν την ιερή μνήμη του Αποστόλου Βαρνάβα.

 Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος τυγχάνει αδελφός της Μονής, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών και διακόνων. Μαζί τους, συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο πολιός γέροντας π. Γαβριήλ.

 Το όλο κλίμα στο σκλαβωμένο μοναστήρι ήταν ιδιαίτερα κατανυκτικό και φορτισμένο συναισθηματικά με τους πιστούς να παρακολουθούν με μεγάλη ευλάβεια και προσοχή τη Θεία Λειτουργία έχοντας επί χείρας τα αναμμένα κεριά τους, όπως γίνεται στη Λειτουργία της Αναστάσεως και στην καρδιά τους να σιγοκαίει η ελπίδα, αντάμα με την προσευχή για την σύντομη Ανάσταση της σκλάβας μας πατρίδας.

 Αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της στολισμένης με ποικίλα άνθη, ιεράς εικόνος του Αποστόλου Βαρνάβα, μέχρι το ναΐσκο που δεσπόζει πάνω από τον τάφο του αγίου.

Λουκάς Α. Παναγιώτου (maistorcy.blogspot.com)

Back To Top