skip to Main Content

Χειροτονία σε Διάκονο Θεολόγου Κωνσταντίνου Γερμανού (3-2-2013)

Σε κλίμα χαράς και ιερής συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, η χειροτονία σε διάκονο του θεολόγου Κωνσταντίνου Γερμανού από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Η χειροτονία τελέστηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα. Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν κληρικοί της Μητροπόλεως, πλήθος πιστών και αρκετοί επίσημοι.

  Ο Πανιερώτατος στο λόγο του παρότρυνε το νεοχειροτονηθέντα να εφαρμόσει στο έργο της διακονίας του τη πιο σημαντική εντολή του Κυρίου που είναι η αγάπη τόσο προς το Θεό όσο και προς τον άνθρωπο, σύμφωνα με την ευαγγελική προτροπή.

 Ο διάκονος Κωνσταντίνος στο χειροτονητήριο λόγο του, δεν έκρυψε το θείο φόβο που τον κατέχει για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε όλους όσους ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό του.  Ευχαρίστησε επίσης τους ιερείς της Σωτήρας, οι οποίοι τον καθοδήγησαν από την παιδική του ηλικία με τις συμβουλές και την αγάπη τους όπως επίσης όλους τους  ιερείς της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας –Αμμοχώστου και φυσικά τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κόσμος ευχήθηκε στο νεοχειροτονηθέντα πνευματική ενίσχυση και ενδυνάμωση από το Θεό για το έργο της διακονίας του προς την εκκλησία.

Back To Top