skip to Main Content

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ 2012» (21-1-2013)

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 τιμητική εκδήλωση για τον ορειβάτη Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος στις 19 Μαϊου 2012 κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του Έβερεστ, δίνοντας έτσι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε όλη την Κύπρο.

 Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πύλη Αμμοχώστου, περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας με 80 φωτογραφίες απο την ανάβαση του Γιώργου Ανδρέου και του συνοδού του Φίλιππου Ζαννέττου στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Περιλάμβανε επίσης σύντομο χαιρετισμό από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, απονομή τιμητικής πλακέτας στον  ατρόμητο μας ορειβάτη, ομιλία του Γιώργου Ανδρέου για τη μεγάλη του εμπειρία, προβολή σχετικού βίντεο, μουσικό πρόγραμμα και δεξίωση. Την έκθεση φωτογραφίας εγκαινίασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και παραμένει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου 2013.

 Να σημειώσουμε εδώ, ότι στις 25 Μαρτίου 2012 ο Γιώργος Ανδρέου παρέλαβε στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, τη σημαία της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου απο τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας με στόχο να την ανεβάσει στην κορυφή του Έβερεστ. Έλαβε επίσης την ευχή και την ευλογία απο τον Πανιερώτατο στη μεγάλη του προσπάθεια. Στις 19 Μαίου 2012 η σημαία της Μητρόπολης Κωνσταντίας ανέμιζε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, ύψους 8848 μέτρων. Η περιπέτεια του Γιώργου Ανδρέου κράτησε σχεδόν δύο μήνες. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ήταν συμπαραστάτης και αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια του ορειβάτη μας.

 Όπως τόνισε ο Γιώργος Ανδρέου, χωρίς την βοήθεια και την ενίσχυση από τον Θεό, ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν. Ένιωθε, όπως σημειώνει, έντονη την παρουσία του Θεού κατά την ανάβαση του στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.

 Να ευχηθούμε στον Γιώργο κάθε καλό και ενίσχυση απο τον Θεό σε κάθε του προσπάθεια. Μας έκανε περήφανους. Τον ευχαριστούμε.

everest21.JPG

everest22.JPG

everest23.JPG

everest25.JPG

DSCN4114.jpg

Back To Top