skip to Main Content

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΥ π. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (20-1-2013)

Σε κλίμα κατάνυξης και ιερής συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Ειρηναίου Κυριάκου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Η χειροτονία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα του Προσφυγικού Συνοικισμού Δερύνειας, ενορία στην οποία θα υπηρετεί στο εξής ο νεοχειροτονηθείς. Στη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία του π. Ειρηναίου παρευρέθηκαν κληρικοί της Μητροπόλεως, πλήθος πιστών και αρκετοί επίσημοι. Ανάμεσα τους οι Δήμαρχοι Δερύνειας, Σωτήρας και Αγίας Νάπας.
 
 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, απευθυνόμενος στον π. Ειρηναίο, αναφέρθηκε στο έργο του Πρεσβυτέρου και στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, τις οποίες ο σημερινός κληρικός έχει να αντιμετωπίσει. Σημαντικότερη ίσως είναι η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της. Μια κρίση, που όπως τόνισε ο Πανιερώτατος, είναι πρωτίστως κρίση ηθική και πνευματική. Ο Πανιερώτατος εξέφρασε επίσης τη χαρά της Εκκλησίας, γιατί εντάσσεται στις τάξεις του ιερού κλήρου της ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος θα αγωνιστέι για το καλό της Εκκλησίας και τη σωτηρία των ψυχών που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος.

 Ο π. Ειρηναίος στο χειροτονητήριο λόγο του, δεν έκρυψε το θείο φόβο που τον κατέχει για το μεγάλο αξίωμα που αναλαμβάνει. Ευχαρίστησε το Θεό και όλους όσους ήταν και είναι στο πλευρό του. Τόνισε ότι θα εργαστεί σκληρά για το ποίμνιό του και το καλό της Εκκλησίας. Θα συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό με τον συνεφημέριό του, τους κληρικούς της Μητροπόλεως, τους τοπικούς άρχοντες, το ποίμνιο του και βεβαίως με τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως μας, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο.

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κόσμος ευχήθηκε στο νεοχειροτονηθέντα, πήρε την ευχή του και ενθύμιο από την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του. Το ενθύμιο ήταν ένα μικρό βιβλιαράκι με τον Παρακλητικό Κανόνα στον Απόστολο Βαρνάβα, το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της χειροτονίας του π. Ειρηναίου στο δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.  Η ενορία του Συνοικισμού Δερύνειας πρόσφερε κεραστικό στους πιστούς.

 Ευχόμαστε στο νέο Πρεσβύτερο μας δύναμη πολλή και ενίσχυση από το Θεό, ώστε να ανταποκριθεί στα υψηλά πνευματικά και ποιμαντικά του καθήκοντα.

IMG_0773.jpg

IMG_0792.JPG

IMG_0797.JPG

IMG_0824.JPG

Back To Top