skip to Main Content

Χειροτονία σε Διάκονο του θεολόγου Ηλία Κακουσιά (15-3-2014)

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας λειτούργησε το Σάββατο 15 Μαρτίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, όπου μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ιδιαίτερης λαμπρότητας τέλεσε τη χειροτονία σε Διάκονο του θεολόγου  Ηλία Κακουσιά, ο οποίος  να σημειώσουμε είναι και πτυχιούχος της Νοσηλευτικής.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί για το νέο διάκονο, ο οποίος στον χειροτονητήριο λόγο του, εμφανώς συγκινημένος και με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Θεό ευχαρίστησε θερμά τους γονείς του και όλους όσους τον στήριξαν, ευεργέτησαν και τον χειραγώγησαν πνευματικά.

Στο λόγο του, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους προς το νεοχειροτονηθέντα, του υπέμνησε ότι εισέρχεται στις τάξεις του ιερού Κλήρου σε μια εποχή εξόχως δύσκολη. Η εποχή είναι όντως ιδιαίτερα δύσκολη, ένεκα της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κρίσης θεσμών και αξιών. Ο Πανιερώτατος επεσήμανε επίσης στο νέο διάκονο την ευθύνη και το προνόμιο που αναλαμβάνει έναντι Θεού και ανθρώπων και τον προέτρεψε να σταθεί αντάξιος της υψηλής αποστολής και διακονίας, που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία.

Πλήθος πιστών και κληρικών ήταν παρόντες στη χειροτονία, κυρίως συγγενείς, φίλοι και πνευματικά αδέλφια του νέου κληρικού. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο νέος διάκονος είναι νυμφευμένος με τη θυγατέρα του Πρωτοπρεσβύτερου Βασίλειου Νικολάου, ο οποίος είναι εφημέριος εδώ και πολλά χρόνια στην Αγία Νάπα.

Ευχόμαστε στον π. Ηλία πληρότητα διακονίας εν Κυρίω και είθε ο Θεός να τον ενδυναμώνει, φωτίζει και καθοδηγεί στα νέα του πνευματικά και ποιμαντικά καθήκοντα. Πάντα άξιος!

Ρένος Κωνσταντίνου

Back To Top