skip to Main Content

Χειροτονία διακόνου Φιλίππου Φιλίππου (25-12-2013)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την ημέρα των Χριστουγέννων, η χειροτονία σε διάκονο του θεολόγου Φιλίππου Φιλίππου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο. Η χειροτονία τελέστηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν οι ιερείς του Μητροπολιτικού ναού, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο στρατιωτικός διοικητής με αξιωματικούς της περιοχής, οι αστυνομικές αρχές και πλήθος πιστών.

Ο Πανιερώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί διπλή εορτή. Από τη μια εορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού και από την άλλη την είσοδο στα ενδότερα του ναού ενός νέου κληρικού. Τόνισε ιδιαίτερα το ήθος και την υψηλή εκκλησιαστική συνείδηση του χειροτονηθέντος, τα οποία διέκρινε από κοντά, λόγω του ότι ανήκει στο δυναμικό των συνεργατών στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Κλείνοντας, εξέφρασε την πίστη ότι ο νέος κληρικός θα ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες και θα επιτελέσει το ιερατικό του έργο με ζήλο και αφοσίωση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί ευχήθηκαν στον νέο κληρικό πνευματική ενίσχυση και ενδυνάμωση από τον Θεό για το έργο της διακονίας του μέσα στην Εκκλησία.

Τέλος και εμείς με τη σειρά μας, οι συνεργάτες του στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας στον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό, κάθε ευλογία Κυρίου και πνευματική πρόοδο στην επιτέλεση των ιερατικών καθηκόντων.

Back To Top