skip to Main Content

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΡΕΑ (29/11-2/12/2013)

Τετραήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες (29 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου) ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή της Θρονικής εορτής του αποστόλου Αντρέα, ο οποίος σύμφωνα με την Παράδοση είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

​Ο Πανιερώτατος έχει μεταβεί στο Φανάρι ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου και συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηρακλείδιο Ξιούρο και ομάδα πιστών.

Την Παρασκευή 29 το βράδυ, σε σύντομη τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 Την επομένη Σάββατο 30 Νοεμβρίου το πρωί, ανήμερα της εορτής του αποστόλου Αντρέα του Πρωτόκλητου, τελέστηκε αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του αγίου Γεωργίου, προϊσταμένου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Στο Συλλείτουργο συμμετείχε και Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκπρόσωποι άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη – προσκύνημα στον Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας και των αγώνων του ελληνισμού.

Back To Top