skip to Main Content

Συνάντηση Στελεχών Μητροπόλεως Κωνσταντίας (17-9-2012)

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι συνάντηση των Στελεχών της Μητροπόλεως. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κληρικοί της Μητροπόλεως, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, οι Κατηχητές και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Χριστιανικών Συνδέσμων. Στα Στελέχη μίλησε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, αναπτύσσοντας τα εξής θέματα:

1. Λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων. Οργάνωση και στελέχωση των Κατηχητικών Σχολείων, βοηθήματα για Κατηχητές, τυχόν προβλήματα και δυσκολίες στο Κατηχητικό έργο και άλλα.

2. «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου». Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαμε κατά την «1η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» κατά το 2010, αποφασίσαμε και καθιερώσαμε ως θεσμό για τη Μητρόπολή μας την ανά διετία διοργάνωσή της. Έτσι τον προσεχή Οκτώβριο – Νοέμβριο διοργανώνουμε την «2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» στην πλατεία της Μητροπόλεως.  Η Έκθεση θα αρχίσει στις 26 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 4 Νοεμβρίου 2012.  Η Διεθνής αυτή Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και έχει ως θέμα: «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη». Η Έκθεση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

3. Εκλογές για ανάδειξη Εκκλησιαστικών Επιτρόπων. Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εκλογής και διορισμού των Νέων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων.

4. Εκλογές για ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών. Ενημέρωση σχετικά με την όλη διαδικασία.

5. Διάφορα άλλα θέματα.

1 029.jpg

1 038.jpg

Back To Top