skip to Main Content

Προσφώνηση Μητρ. Κωνσταντίας στην Επίσκεψη του Πατριάρχη Ρωσίας, επίσημο γεύμα (9-6-2012)

Μακαριώτατε και Αγιώτατε
Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. κ. Κύριλλε,
Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομε,
Εκλεκτή Ομήγυρη,

Για μία ακόμη φορά σας καλωσορίζουμε στην τράπεζα της Μητροπόλεως μας, όπου συγκεντρώθηκαν οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας καθώς και οι διάφορες αρχές της περιοχής μας για να σας τιμήσουν. Ο ενθουσιασμός που υπήρχε όταν τους είχαμε αναγγείλει την επίσκεψή σας ήταν μεγάλος. Η γενική πεποίθηση είναι ότι με την επίσκεψή σας αυτή αναβαθμίζεται η Επαρχία μας.

Η Μητρόπολή μας προσπαθεί, μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανασύστασή της, από το 2007 μέχρι σήμερα, να αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες, είτε σε πνευματικό επίπεδο ως μητροπολιτικό κέντρο καθώς και μέσα στα πλαίσια των Ενοριών μας, είτε σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Θεωρώ ως ευλογία από τον Θεό το γεγονός ότι, αφ´ ενός μεν, έχω κληρικούς ικανούς και δραστήριους και έτσι το ποιμαντικό έργο που γίνεται είναι σημαντικό, αφ´ ετέρου δε η αγαστή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τους Δήμους,  τις Κοινότητες, τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, την πυροσβεστική υπηρεσία και όλους τους άλλους κοινωνικούς φορείς έχει θετικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα ζωής και δραστηριοτήτων της ημι-κατεχόμενης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Προ μηνός είχαμε πραγματοποιήσει την Β´ Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητροπόλεως, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τώρα προετοιμάζουμε την Β´ Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου τον ερχόμενο Οκτώβριο, στα πλαίσια της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, ένα επίσης σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός. Σε λίγο θα επισκεφθείτε την αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, όπου δραστηριοποιείται η “Πολιτιστική Ακαδημία Άγιος Επιφάνιος” της Μητροπόλεώς μας με Συνέδρια και άλλα προγράμματα και σε μικρό από σήμερα διάστημα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Επαρχία μας Βυζαντινό Μουσείο με εικόνες και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Σας ευχαριστούμε ακόμη μία φορά για την επίσκεψή σας και επιτρέψετε μας να εγείρουμε πρόποση και να ευχηθούμε υγεία και μακροημέρευση της Υμετέρας Αγιότητας και της τιμίας Συνοδείας σας ως επίσης και πρόοδο του Πατριαρχείου σας και της Εκκλησίας που ποιμαίνετε.

Επιτρέψετε μου επίσης να εγείρω πρόποση για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τη Συνοδεία του και να ευχηθούμε την περαιτέρω σύσφιγξη των ήδη υφισταμένων αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών μας.

Πριν δώσουμε το λόγο στους κυρίους Δημάρχους για να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους, παρακαλώ να μου επιτραπεί να προσφέρω ένα ταπεινό δώρο στα τίμια μέλη της Συνοδείας σας και να παρακαλέσω πρώτα τον Μακαριώτατο να χαιρετήσει την Εκλεκτή Ομήγυρη που μας πλαισιώνει σήμερα.

Back To Top