skip to Main Content

Σύναξη Στελεχών Κατηχητικών Κινήσεων (7-10-2013)

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, το απόγευμα, Σύναξη των Υπευθύνων και των Στελεχών των Κατηχητικών Κινήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στον παλαιό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Η σύναξη ξεκίνησε με Εσπερινό χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τα στελέχη των κατηχητικών κινήσεων, κληρικούς και λαϊκούς, για την παρουσία τους αλλά και για το έργο το οποίο επιτελούν μέσα από το κατηχητικό έργο. Σημείωσε ότι φέτος θα ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα για τα κατηχητικά σχολεία, που αφορά στη Λατρευτική Ζωή και έμφαση θα δοθεί στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα άλλα μυστήρια. Επίσης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να διδαχθούν τα παιδιά, πώς να συμπεριφέρονται κατά τη Θεία Λειτουργία, όπως επίσης να μάθουν λειτουργική μουσική, ύμνους, κάτι το οποίο θα τα βοηθήσει να έχουν ενεργό ρόλο στη Θεία Λειτουργία και όχι να είναι παθητικοί δέκτες των όσων τελούνται.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος έδωσε το λόγο στην κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  η οποία αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την πρόσκληση, ανέφερε στην  ομιλία της ότι η θεματική ενότητα η οποία επιλέγηκε για τη φετινή κατηχητική χρονιά είναι πολύ σημαντική, αφού όλα τα βαθιά και αληθινά νοήματα βρίσκονται στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.  Θα πρέπει ανέφερε να διδάσκουμε τα παιδιά την αλήθεια, η οποία είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, όταν αυτή η διδασκαλία γίνεται με απόλυτη αγάπη τότε γίνεται και με απόλυτη επιτυχία. Πρέπει είπε να ζούμε κάθε στιγμή από τη Θεία Λειτουργία, ειδικά οι λαϊκοί οι οποίοι δεν έχουμε την ευλογία αλλά και το σταυρό, να βρισκόμαστε μπροστά στην Αγία Τράπεζα, νιώθοντας ότι ο τεμαχισμός του σώματος του Ιησού Χριστού που γίνεται, γίνεται για τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Όταν θα μπορέσουμε εμείς να το νιώσουμε αυτό θα μπορέσουμε να το μεταδώσουμε και ως κατηχητές. Αυτό θα μας οδηγήσει στην απόλυτη χαρά, την οποία ένιωθαν και οι μάρτυρες, οι οποίοι οδηγούνταν στα θηρία ή στα άλλα μαρτύρια χωρίς να πανικοβάλλονται αλλά με χαρά και αγάπη ακόμα και προς τους δήμιούς τους.

Στο τέλος ο Πανιερώτατος έδωσε το λόγο στον π. Χρίστο Κούλενδρο, ο οποίος έκανε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με πρακτικά ζητήματα για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου. Ακολούθησε κέρασμα.

Back To Top