skip to Main Content

Εξόδιος ακολουθία π. Ευέλθοντος Χαραλάμπους (29 Ιουνίου 2011)

Στις 29-06-2011 ημέρα μνήμης των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σε ατμόσφαιρα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Ευέλθoντος Χαραλάμπους στις 4:00 μ.μ στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου. Ο πατήρ Ευέλθων τυγχάνει κληρικός της Μητροπολιτικής μας επαρχίας και διακόνησε για πολλά χρόνια τον αμπελώνα του Κυρίου μας. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κένυας κ. Μακάριο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και Βόστρων κ. Τιμόθεο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), από τους Πανιερωτάτους Μητροπολίτες Μόρφου κ. Νεόφυτο, Λεμεσού κ. Αθανάσιο και τους Θεοφιλεστάτους επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο εκπρόσωπο της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, Αρσινόης κ. Νεκτάριο, Λήδρας κ. Επιφάνιο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Πλήθος κληρικών και μοναχών από όλη την Κύπρο και την Ελλάδα, οι πιστοί ενορίτες του, τα πνευματικά του παιδιά έντιμοι βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αλλά και κοινοτάρχες των γειτονικών κοινοτήτων, άνθρωποι που τον εκτιμούσαν και αγαπούσαν από  την Κύπρο και το εξωτερικό παρευρέθηκαν για το ύστατο χαίρε.

Ο μακαριστός πατήρ Ευέλθων άφησε την τελευταία του πνοή ξημερώματα της Δευτέρας 27-06-2011 μετά από αγρυπνία  στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας όπου βρισκόταν με τη σύζυγο του σε προσκυνηματική εκδρομή.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και το τρισάγιο έγινε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο παρουσία αρκετών επισκόπων, κληρικών και λαϊκών. Επιθυμία του μακαριστού πρωθιερέως ήταν να ταφεί δίπλα από τον αγαπημένο του γιο Χριστοφόρο († 1995) που έφυγε έτσι απροσδόκητα όπως ο πατήρ Ευέλθων πριν από 16 χρόνια. Αιωνία η μνήμη αυτού.

Επικήδειος λόγος Πανιερωτώτατου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου (πατήστε εδώ)

Back To Top